Американци хвалят Антоанет Тончева

Американци хвалят Антоанет Тончева | StandartNews.com

Творбите й имат универсално звучене, категорична е критиката

Антоанет Тончева не е от художниците, за които се шуми непрекъснато по нашите ширини. Освен особеностите на балканския характер една от причините за това е, че изкуството й отдавна прекрачи границата на Драгоман.

След като показа концептуалното си изкуство "Емоционална геометрия "в Кралската академия в Брюксел, Тончева е представена от Галерия Агора, Ню Йорк. Американската арт преса пише за авторката следното: "Тя успява да въздейства на зрителя с много специална организация на пространството. Свързва математика, емоция и суперреалност". Изкуството й е от висок калибър. И не защото е концептуално, абстрактно, пъстро и разнообразно, а защото маркира съзнанието. Механизмът на въздействие е пряк, точен и изключително персонален. Не може да бъде объркан. Тончева обича да преоткрива нови теми, нови стилове и виждания.

Телевизионни емисии и преса проследяват развитието й, като отбелязват спонтанния й оригинален стил, позитивизъм и автентичност.

Самата авторка споделя, че нейното изкуство е отражение на цифровите изменения, в които се движим. На високите технологии и комуникации.

"Ню Йорк Интернетионал" подчертава, че изкуството на Тончева е "изключително персонално и уникално".
"Нейните геометрични форми имат и универсално звучене.

От една страна, работите й са интелектуални, но изключително уникални и емоционални. Това е ключът на техния успех, пише нюйоркският АртСпектрум. Това е гласът на изкуството на ХХI век, на високите технологии и глобализация, убедена е критиката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай