21:00 ч.

25.11.16

2 мин.

0

5

0

Антоанет Тончева впечатли с техно стил в Лувъра

от редактор |

 Антоанет Тончева впечатли с техно стил в Лувъра

Художничката Антоанет Тончева получи ласкави отзиви във френските медии за своята концептуална живопис, която показа наскоро в Международния салон за съвременно Изкуство 2016 в Париж. В Пирамидата на Лувъра тя предложи своята наложена марка- техно стил, но с нови атрактивни решения.
"Париж акумулира блясъка на световната арт сцена с ярки културни събития. Да бъдеш част от такова събитие е незабравимо, вълнуващо преживяване и постижение в аристичната кариера на всеки автор", коментира пред "Стандарт" Тончева. Зад гърба си тя вече има няколко изложби в Париж, от които две индивидуални, но според нея Лувърът е важна спирка за всеки човек на изкуството.


Следвам свои
координати, идентичен код и семантика


споделя авторката. Определя своята концептуална като отражение на цифровите измерения, на технологичния свят, скоропосочнитие емоции, комуникации и социалните мрежи. Един вид размисъл върху многопластовия техно живот, но в колоритен абстрактен изказ.
Ню Йоркската преса Wall Street International описва стила й като "уникален и автентичен, тъй като тя внася в работите си теоретични референции, проектирайки чувствата си логически и оптически върху платното, смесва математика, емоция, реалност и супер-реалност".
В парижката преса също отразиха участието на българката. "Абстрактните платна на Тончева с типични форми ни говорят за живота, провокират анализ в


търсене на посланията чрез цифрови решения


пишат медиите във френската столица.
За Антоанет престоят във френската столица е минал повече от бързо. Многобройни срещи, запознанства, вълнуващи истории, разходки в парк Тюйлери, кроасан и кафе, бърза френска закуска и отново пред камерата за новия й филм, посветен на Париж и изкуството.
"Градът през погледа на всекидневието и културните събития. През акумулираната енергия от преживявания и емоции, където се срещат автори от цял свят, които създадат "съвременния световен пейзаж в Лувъра", обяснява тя.
На въпроса какво според Тончева е най-важно за успешна картина, тя казва "първо е движението, да я анимира, да й даде живот, после светлината и накрая представянето. В крайна сметка тя ви води,а не вие нея".
Освен живопис, Антоанет работи и дизайнески проекти, мултимедия, международни проекти.
Има многобройни участия в престижни галерии и Музея на модерното изкуство в Манхатън, Кралската Академия по изкуствата В Брюксел, Международни арт форуми в Милано, Виена, Хелзинки, Ню Йорк и Япония.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

EAG Paris and Geneva · 19:04 · 04.02.2017
CONGRATULATIONS MRS TONCHEVA, GREAT ART, PROFESSIONAL ART.
JP · 19:07 · 04.02.2017
@EAG Paris and Geneva FORMIDABLE ART. ANTOINETTE, MERCI BIEN
Steve · 19:01 · 04.02.2017
Достойно, професионално, уникално представяне на Г-жа Тончева в Лувъра. Поздравления за изкуството, за успеха Ви в най-престижните музеи в света, Музея на Съвременното изкуство в Ню Йорк, Лувъра ... Академията за Съвременно изкуство в Брюксел, Пожелания за нови успехи и проекти в изкуството. Група Интелектуалци.
Стив · 18:54 · 04.02.2017
Достойно,
· 10:21 · 13.12.2016
3 ПРАВИЛА ЗА ДА ИЗБЕГНЕТЕ И ПРЕМАХНЕТЕ ХЕМОРОИДИТЕ ... виж в сайта на "Завещавам Ви здраве"
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент