22:35 ч.

27.11.17

1 мин.

0

0

0

$11 милиона за вещи на Клод Моне

от редактор |

$11 милиона за вещи на Клод Моне

Очилата на гения, които бяха продадени на търг за 51 457 долара


Лични вещи на гения Клод Моне бяха продадени за невероятната сума от 11 милиона долара на търг в Хонконг. Чифт кръгли очила от позлатен метал са събрали 51 457 долара, значително превишавайки очакваната за тях цена от 1000-1500 долара. В колекцията бяха включени и други редки предмети като скици с молив и японски отпечатани произведения. Маслената картина на Моне "Falaises des Petites-Dalle", изобразяваща морски пейзаж, се продаде за 4,6 милиона долара. Друго платно, "Trois arbres a Giverny (Peupliers)", пък взе 4 милиона.


Над 75 процента от купувачите на предметите, които развъртяха 10,99 милиона от приходите, бяха от Азия, предаде БГНЕС. Това не е първият търг, на който шедьоври на Моне успяват да съберат много над очакваните суми. Миналата година картината му "Meule" се продаде за 81,4 милиона долара, което е рекорд за френския художник. Предишната най-висока цена беше за "Water Lilies", която през 2008-а смени собственика срещу 80,4 милиона в зелено.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент