Звезди от "Ла скала" пеят в "Трубадур"

Звезди от "Ла скала" пеят в "Трубадур" | StandartNews.com

Звездите от Миланската скала Алиса Зиновиева и Марио Маланини излизат на 10 декември в НДК за суперпродукция "Трубадур" на русенската опера. Спектакълът е от афиша на Новогодишния музикален фестивал. След фурора на "Риголето" в края на октомври меломаните ще аплодират и следващия шедьовър на Верди от поредицата "трите големи" на трупата край Дунав. Пак те очакват и "Травиата".

"Трубадур" е решен в класически стил - с ефектна визия и брилянтно изпълнение на солисти, хор и оркестър под диригентството на Найден Тодоров. Огнян Драганов провокира зрителите с интересни и нетрадиционни режисьорски решения, без да излиза от автентичността на атмосферата. Художник на декора и костюмите е Иван Савов.

Алиса Зиновиева и Марио Маланини точно преди година изправиха на крака зрителите след "Тоска" на Русе. Дамата пристига от Мюнхен, където подготвя дебют в Баварската национална опера като Манон Леско. Неотдавна тя пя Одабела в "Атила" в Триест под диригентството на Донато Ренцети. Като Азучена се представя Андреана Николова, Александър Крунев е граф Ди Луна - много различен от превъплъщенията му като придворния шут Риголето, Скарпия или четирите лица на Злото в "Хофманови разкази". Младият солист на Русе Момчил Миланов е Ферандо. Цените на билетите са от 20 до 60 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай