Звезда на "Ла Скала" и "Метрополитън" в Пловдив

Анита Рачвелишвили е огън и страст на сцената

Звезда на "Ла Скала" и "Метрополитън" в Пловдив | StandartNews.com

Оперната дива Анита Рачвелишвили, една от звездите на миланската "Ла Скала" и нюйоркския "Метрополитън", ще огласи Пловдив за първи път в мащабната продукция на "Кармен". Огнената грузинка ще демонстрира вокалната си мощ под тепетата на 9 ноември, за да превърне Колодрума в новата сцена на шедьовъра на Бизе.

С постановка започва серията Opera Gold в зала "Колодрума", която всеки месец ще ни поднася представление от световната сцена.

Анита Рачвелишвили е родена в Тбилиси и още като студент в консерваторията там прави дебют като Мадалена в "Риголето" и Олга в "Евгений Онегин". Канят я в родината на белкантото, където изгрява като Кармен в "Ла Сцала". През годините гласът ѝ се разлива в най-големите концертни зали по света, сред които "Метрополитън" и "Карнеги хол" в Ню Йорк, „Дойче Опера" в Берлин, „Арена ди Верона" и други. Оперната звезда често е сравнявана с огън на сцената заради жаркото присъствие и страстта, която влага в изпълненията си.

В пловдивската "Кармен" под режисурата на Огнян Драганов участват още Михаил Шашаберидзе като Дон Хосе, Венцислав Анастасов като Ескамилио и Йоана Железчева като Микаела. Диригент е Вилиана Вълчева. Билетите са в Eventim и билетен център пред община Пловдив на цени от 20 до 50 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай