Веселина Кацарова ще пее за 50-годишния си юбилей в родния си град

Веселина Кацарова ще пее за 50-годишния си юбилей в родния си град | StandartNews.com

Стара Загора. Поздравът от Веселина Кацарова за двойния празник на националното училише за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова", чийто възпитаник е световната оперна прима, е един от най-сърдечните и топлите. Това съобщи Розета Величкова, директор на школото, което чества 40 години от създаването си и 125 години от рождението на своя патрон – именитата ни певица Христина Морфова.

Шефът на Старозагорската опера Петко Бонев пък добави, че Веселина Кацарова вероятно ще гастролира в родния си град догодина, когато за смятаната за сопрано №1 на планетата ще отбележи своята 50-годишнина. Оперният шеф вече е подготвил предложение този юбилей да бъде отбелязан на старозагорска сцена с българската премиера на операта „Алчина" от Хендел. С нея в ролята на Рудежеро Кацарова прави истински фурор в началото на своята бляскава кариера, а след това тя става една от коронните и партии.

За тези 4 десетилетия общо 1050 души са завършили старозагорското музикално-сценично школо. Освен Веселина Кацарова сред тях има още редици певци, музиканти, диригенти, педагози, които са авторитетни имена в музикалния свят не само у нас.

Куп прояви до края на тази седмица са посветени на двете годишнини за училището. Кулминацията е музикално-мултимедийния спектакъл в залата на Старозагорската опера в четвъртък. Изпълненията на бивши и сегашни възпитаници във всички жанрове – класика, поп-рок и джаз, ще възкресят вчерашния и днешния ден на музикалното училище. Ще им акомпанира оркестърът на Старозагорска опера, а на пулта ще бъде Здравко Лазаров, един от немалкото диригенти, също завършили старозагорското школо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай