Цигулка на два века слушат в Белоградчик
Слушаме първата опера на Пучини


08:00 ч.

21.04.17

1 мин.

0

0

0
Шест вечери с "Атила" на Верди

Хунският вожд Атила ще превзема Италия отново в едноименната опера на Верди в Софийската опера и балет. Датите за представлението са довечера, 22, 23, 28, 29 и 30 април.


Басът Светозар Рангелов се превъплъщава в Атила, редувайки се в партията с Петър Бучков. "Предпочитам да играя Атила повече като римски възпитаник. Докато е бил в Рим, където е поканен, за да бъдат открити слабостите му и после да бъде победен, той научава много неща, които след завръщането си въвежда в своите земи.


Всеки властолюбив, амбициозен човек, който се стреми към успеха, краде занаят и се учи", коментира Светозар Рангелов.
Калуди Калудов пък гостува на 22 април като Форесто. Сопраните Радостина Николаева и Баясгалан Дашням са в ролята на Одабела. "Малко оперни театри по света могат да си позволят две толкова добри сопрани за един и същи персонажа", коментира диригентът Велизар Генчев. Режисьор е Юлия Кръстева. Тя казва: "Главните герои са раздвоени.


Между чувствата и дълга се колебаят и Одабела, и Ецио (Бисер Георгиев, Нико Исаков), и Форесто (Даниел Дамянов, Калуди Калудов)." Сред останалите участници са Пламен Папазиков, Димитър Станчев, Нико Исаков. Сценографията е на Борис Стойнов, костюмите - на Любомир Йорданов.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент