Световноизвестният маестро Паоло Олми ще дирижира „Травиата“ във Варна
Световно сопрано с български дебют в „Джоконда“ на Опера в Летния театър – Варна 2018


14:25 ч.

10.08.18

1 мин.

0

0

0

Римейк на „Царицата на чардаша“ на Видин Даскалов в Летния театър на Варна

от редактори |

Римейк на „Царицата на чардаша“ на Видин Даскалов в Летния театър на Варна

На 14 август от 21 часа Опера в Летния театър 2018 предлага в програмата си и една оперета – „Царицата на чардаша".


Спектакълът на „Царицата на чардаша" е съвсем специален, защото представлява възстановка на прочутата сценична версия на незабравимия Видин Даскалов (1929-2001). Истинска оперетна звезда за поколения българи, Видин Даскалов беше не само най-добрият Бони, но и режисьорът, реализирал най-успешната и най-дълголетна постановка на „Царицата на чардаша" през 1996 г.


По неговия път отдавна върви и Александър Мутафчийски, варненецът, който наследи от Видин титлата на най-добрия Бони и на свой ред се превърна в звезда на Националния музикален театър. Достоен последовател на Видин Даскалов и като режисьор, Александър Мутафчийски възстанови оригиналната постановка на Видин Даскалов в целия й блясък. Художничката Ася Стоименова възстанови костюмите на Мария Трендафилова, а Гергана Караиванова - хореографията на Калина Богоева. Римейк събитието носи своята красива носталгична нотка и непременно ще бъде вълнуващо.


Под диригентството на Цветан Крумов, в Летния театър зрителите ще аплодират: Мария Павлова – Щаси, Александър Мутафчийски – Бони, Илина Михайлова – Силва, Емил Павлов – Едвин, Людмил Петров – Фери Бачи, Бойка Василева – Цецилия, Владислав Владимиров - Вайлерсхайм, Закар Гостанян – Ронсдорф, Пламен Георгиев – Мишка и Петър Петров – Нотариус Киш.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент