Промоционални пакети с чаша шампанско предлага оперен фестивал

Промоционални пакети с чаша шампанско предлага оперен фестивал | StandartNews.com

Стара Загора. Куп промоционални пакети предлагат домакините на традиционния фестивал на оперното и балетно изкуство, който се открива на сцената на Старозагорската опера в понеделник.

Най-атрактивен е ВИП-пакетът - 5 спектакъла по 10 лв., който включва и чаша шампанско в антракта. Намаление е предвидено и за семейства, който ще посетят фестивала заедно с децата си. Билетът за двама възрастни и едно дете е 18 лв, а с две деца – 20 лв. На промоционални цени могат да си закупят билети и зрители, които посетят най-малко три оперни спектакъла. Те ще си спестят по 2 лв за всеки билет, уточняват домакините.

Четирийсет и петото издание на фестивала ще стартира с премиерата на Старозагорската опера – „Отело" от Джузепе Верди. На диригентския пулт ще бъде маестро Георги Димитров, а режисурата е на шефа на старозагорската трупа Петко Бонев. Домакините са привлекли куп оперни звезди, за покажат в целия му блясък един от шедьоврите на оперната класика – Емил Иванов, Дамян Дамянов, Иван Консулов, Бойка Василевау Евгений Арабаджиев и др. Старозагорската опера е включила в афиша на оперния фест и още един от своите най-нови спектакли - „Тоска" от Джакомо Пучини.
Както и досега, люблителите на оперното изкуство в Града на липите ще могат да видят първата ни оперна трупа - Софийската държавна опера, която гостува с „Пепеляшка" от Джоакино Росини. Русенската държавана опера ще представи два балетни спектакъла - „Ромео и Жулиета" по музика на П.И.Чайковски, и „Полет към светлината" по музика на П.И.Чайковски, Дж. Гершуин, Жул Масне, А. Пиацола и Дж. Росини. С интерес се очаква и прочитът на друга класическа оперна творба – „Бохеми от Джакомо Пучини на Пловдивската държавна опера. Варненската опера е избрала за совето гостуване на феста мюзикъла за деца „Алиса в страната на чудесата" по музика на Н. Римски-Корсаков и музикален колаж на Buddha Bar.

В гала-концертът „Звездите на Операта", с който ще бъде закрит на 5 декември фестивалът, ще участват също плеяда именити солисти - Ивайло Джуров, Юлиян Константинов, Калуди Калудов, Пламен Кумпиков, Веселин Михайлов, Елена Баръмова, Даниела Дякова и др.

Две съпътстващи събития ще обогатят програмата на фестивала. Документалната изложба за живота и творческия път на ненадминатия ни бас Борис Христов ще бъде открита още в първия ден на феста във фойето на операта. Един от проникновени изследователи на българския музикален живот - Александър Абаджиев, пък ще представи своята най-нова книга - „Тримата велики български баси" на издателство "Жанет-45".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай