Последни аплодисменти за големия наш диригент Росица Баталова

Последни аплодисменти за големия наш диригент Росица Баталова  | StandartNews.com

С продължителни аплодисменти колеги, солисти, оркестранти и почитатели изпратиха в последния й път големия български диригент Росица Баталова. Поклонението бе днес във фоайето на Националния музикален театър „Стефан Македонски", който беше неин дом и на когото тя отдаде своя голям талант.

Повече от 50 сезона маестра Росица Баталова е на диригентския пулт в Музикалния театър. Над две хиляди само са спектаклите на „Царицата на чардаша" от Калман, която тя дирижира. „Благодарим ти, Маестра, и сбогом!" , „Ще те помним винаги", "Дълбок поклон, Маестра!" написаха в траурната книга нейните колеги от Музикалния театър и дамския камерен оркестър „София", на който тя бе основател и диригент над 40 години.

Цветя, венци и съболезнователни адреси до трупата на театъра изпратиха Председателят на 43 Народно събрание Цецка Цачева, Парламентарната група на Лява България, Министерството на културата, кметът на община Стара Загора, чийто почетен гражданин е Росица Баталова, Софийската опера и балет, Държавна опера – Стара Загора, Съюзът на българските музикални и танцови дейци, Българската национална телевизия и други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай