Оперната прима Веселина Кацарова пя с цяла душа за родната публика

Оперната прима Веселина Кацарова пя с цяла душа за родната публика | StandartNews.com

Според определение на музикалните критици Веселина Кацарова пее с тяло и душа. На концерта, посветен на 80-годишнината на големия български композитор Красимир Кюркчийски в събота вечер, оперната прима наистина пя от душа за родната старозагорска публика. Тя представи блестящо две от емблематичните песни на композитора – „Калиманку Денку" и „Малката цветарка". Истинска наслада за меломаните бе краткия рецитал на Кацарова с откъси от любими партии на певицата, която печели овации по световните сцени.

Кацарова благодари за възможността да участва в юбилейния концерт, посветен на Кюркчиийски, завещал шедьоври в песенното творчество, и призова родните музиканти да обичат българската музика като него. Неотдавна оперната прима призна, че в нейната забележителната дискография най-продаваният диск е именно с песните на големия ни композитор.
"За мен няма по-голямо предизвикателство от това да се завърна в родната си Стара Загора. Аз подавам ръка на моя град, на местната опера, искам да предам знанията, които съм научила", заяви Кацарова при визитата си.

От този сезон тя е артистичен директор на храма на белкантото в Августа Траяна. Кацараова ще помага отдалеч, тъй като тя ще продължи да бъде част от прочутата Цюрихска опера и да живее в Швейцария.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай