Опера под небето радва банскалии и туристи

Опера под небето радва банскалии и туристи | StandartNews.com

В Банско за пети пореден път ще звучи класическа музика под открито небе. Амбицията на организаторите от общината, „Кемпински Хотел Гранд Арена" Банско и „Монте Мюзик" е да представят продукция на високо професионално ниво за всички гости и жители на курортния град.

Фестивалните вечери са в петък и събота. Най-напред зрителите ще се насладят на класическа балетна постановка на Държавна опера – Русе. Ще бъде представен световноизвестният балет "Жизел" по музика на Адолф Адам и либрето на Теофил Готие. Постановката и режисурата са на доайена на българския балет Петър Луканов, а в ролите ще са Весела Василева, Даниел Тичков, Светослав Маринов, Галина Христова и др. За първа година в програмата на оперния фестивал в Банско е включена постановка за най-малките зрители – модерен прочит на "Бастиен и Бастиена" на Моцарт, която ще бъде изпълнена от Камерна Опера - Благоевград на 30-и август, събота от 11:30 часа.

Във втората вечер на фестивала Държавна опера - Русе ще представи легендарната опера от Джузепе Верди "Трубадур" под диригентската палка на маестро Найден Тодоров и режисьорската работа на Асен Шопов. Солисти са големи имена от ранга на Даниел Дамянов, Димитрина Райчева, Александър Крунев, Даниела Дякова, Ивайло Джуров, Георги Мокриев.

Петото издание на оперния фестивал отново ще бъде на централния площад „Никола Вапцаров" в град Банско. Входът е свободен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай