Любовни танци утре в НДК

Любовни танци утре в НДК | StandartNews.com

Звездите от руския балет "Тодес" излизат утре вечер в зала номер едно на НДК със зрелищното си шоу от блясък и музика "Танцуваме любов", режисирано от Алла Духова. Артистите неслучайно избрали това мото на спектакъла си, микс между класика, хип хоп и всички останали течения в актуалната хореография.

Предпочитаната от тях мъдрост е на Хайнрих Хайне: "Ангелите я наричат небесна радост, дяволите я наричат адска мъка, хората я наричат любов". 28 години от съществуването на трупата, любовта постоянно присъства не само на сцената, но и извън нея - майсторите на грацията се залюбват и женят. Миналата година примата Камила Вахаева и солистът Павел Волосов станаха родители на първородния си син Адам. Но някои от романтичните връзки имат драматичен край. Всички тези истории в личните отношения в "Тодес" са рефлектирали в постановката. За първи път мъжете и жените от изключително успешната формация "разголват" емоциите си пред зрителите. Така пускат публиката зад кулисите.

В понеделник "Тодес" ще събират овации във Велико Търново. И в старата, и в новата столица знаменитите танцьори са на био режим - българско кисело мляко, плодове и зеленчуци. Любимците на родната публика гастролират у нас за 12-та поредна година по покана на "Дегрис". От 1990-а балетът гостува из цяла Европа, Америка, Австралия, Израел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай