Италианец дирижира класически концерт в Благоевград

Италианец дирижира класически концерт в Благоевград | StandartNews.com

Италия оживя в сърцето на Благоевград благодарение на Камерна опера, която направи красив и изтънчен великденски концерт на Велики вторник. Залата на Драматичен театър „Никола Вапцаров" едва побра всички желаещи да станат част от магията на класическата музика. За превръщането на Благоевград в столица на италианската музика се погрижиха гост-солистите от Италия - Масимилиано, Рицоли (контрабас), Алесандро Рицоли (кларинет), Лавиния Тасинари (цигулка).

На сцената бе и добре познатата солистка Даниела Георгиева (контрабас). Община Благоевград и Камерна опера предложиха на благоевградчани едно музикално пътуване с произведения от Ботезини, Бах, Кусевицки и Рахманинов, както и написано специално произведение за оркестъра на Камерна опера от самия диригент Рафаеле Канселиере. Младият музикант, с множество концерти и проекти в Италия, направи своя дебют на благоевградска сцена и зад кулисите обеща да се върне отново, защото бе грабнат от топлината на града и публиката.

Арфистката на БНР- София Илияна Селимска разказа чудни истории със звука от нежната арфа. С познати и обичани произведения Камерна опера- Благоевград пожела на всички присъстващи весели и щастливи великденски празници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай