Банско Опера Фест за 6-а година с подкрепа от „Кемпински Хотел Гранд Арена”

Банско Опера Фест за 6-а година с подкрепа от „Кемпински Хотел Гранд Арена” | StandartNews.com

Банско прие шестото издание на фестивала за оперна и класическа музика - Банско Опера Фест, който тази година продължи един ден повече от обичайното. Фестивалът бе открит в четвъртък вечер със световноизвестната класическа балетна постановка „Дон Кихот" в прекрасното изпълнение на балета на Държавна Опера Русе със солисти Весела Василева, Стоян Фъртунов и Светослав Маринов. Втората вечер продължи с най-блестящото френско оперно произведение - „Кармен" на Жорж Бизе представено от Държавна Опера Варна под диригентството на Светослав Борисов. Фестивалът завърши в събота вечер с дебютното поставяне на оперета за Банско Опера Фест - „Царицата на чардаша" от Имре Калман отново в изпълнение на превърналите се в любимци на публиката Държавна Опера Русе с диригент Найден Тодоров.

През изминалите фестивални вечери на сцената присъстваха едни от най-големите имена на българското оперно изкуство - Даниела Дякова, Иван Момиров, Гео Чобанов, Свилен Николов, Иван Кабамитов, Ирина Жекова, Филипа Руженова, Силвия Ангелова, Мария Цветкова, Марчо Апостолов, Даниела Караиванова, Йоланта Николаева, Александър Мутафчийски и много други.

Жителите и гостите на града изпълваха централния площад всяка вечер до последната минута на представленията, пленени от магията на класическата музика и блестящото представяне на над общо 250-те музиканти, балетисти и солисти. Звездите на българското оперно изкуство бяха настанени в „Кемпински Хотел Гранд Арена Банско", който е сред организаторите на фестивала заедно с община Банско и музикална компания Монте Мюзик.

Банско Опера Фест е безплатен за публиката и заслужено се превърна в един от най-мащабните класически форуми в България, привличайки всяка година все повече и повече любители на оперното изкуство в центъра на курортния град.
„Аз съм отскоро в града и за първа година съм свидетел на невероятните оперни представления на Банско Опера Фест. Останах много впечатлен от видяното и съм много горд, че допринасяме за осъществяването на това невероятно събитие. От своя страна бих искал да добавя, че „Кемпински Хотел Гранд Арена Банско" ще продължи да подкрепя превърналия се в традиция оперен фестивал, който наред с всички други културни събития и мероприятия през лятото допринася за утвърждаването на Банско като целогодишна туристическа дестинация, коментира наскоро назначеният генерален мениджър на „Кемпински Хотел Гранд Арена Банско" Карстен Зойберт (на снимката в ляво).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай