Балетът на Ковънт Гардън идва в НДК

Мирослав Боршош и Дани Уайлър на партито на Васко Василев

Балетът на Ковънт Гардън идва в НДК | StandartNews.com

Балетът на Ковънт гардън догодина ще гостува в НДК благодарение на Васко Василев. Дани Уайлър, член на Настоятелството на Кралската опера в Лондон, бе у нас за концерта на световния ни цигулар в зала 1, а после бе специален гост на коктейла за рождения ден на Васко. Рожденикът го е запознал с изпълнителния директор на НДК Мирослав Боршош.

Двамата шефове са разговаряли и се обединили около идеята догодина една от най-изтъкнатите балетни трупа на ХХI-ви век да зарадва своите софийски почитатели с някое от популярните си представления на живо.

Междувременно Васко Василев продължава да получава поздравления в социалната мрежа за грандиозния финал в София на фламенко турнето си. "Поздравления за супер концерта снощи в зала 1, НДК", написа Лили Иванова на приятеля си, а той й благодари.

Грандамата на попмузиката е изслушала виртуозните изпълнения на цигуларя и музикантите му от последния ред на първи балкон. "Лили Иванова седеше скромно, ненатрапчиво. Беше дошла навреме и не искаше да бъде забелязана - големите таланти нямат нужда от излишен шум и показност - те просто са големи! Към невероятното удоволствие да слушам цигулката на уникалния Васко Василев се прибави и щастието, да съм в компанията на неповторимата Лили. Ще помня този ден винаги", написа във Фейсбук една от почитателките на двамата музиканти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай