Аржентинец прави уникална "Аида" в операта

"Аида" на аржентинеца Уго де Ана е различна и оригинална, но вярна на духа на Верди

Аржентинец прави уникална "Аида" в операта | StandartNews.com

Една неповторима и различна, но вярна на духа на оригинала "Аида" ще зарадва почитателите на оперното изкуство на 8, 9 и 10 май само на сцената на Софийската опера и балет. Режисурата, сценографията и костюмите са дело на аржентинеца Уго де Ана, познат от най-големите световни сцени. Концепцията на Де Ана за постановката е като интимна опера, в която отношенията на героите са на преден план. Зрителите ще открият драматизма на любовния триъгълник, оформен от главните действащи лица, и ще усетят смисъла на ключовите за Верди думи: власт, народ, родина.

Уго де Ана е работил с големите български гласове на световните сцени и пази скъп спомен за искреното си приятелство с Гена Димитрова.

Друго известно име в афиша е на хореографката Леда Лойодиче, сътрудничила със светила като Джанфранко Меноти, Франко Дзефирели, Мария Калас. Участвала е в "Казанова" на Фредерико Фелини, хореограф е на хита на Роберто Бенини "Животът е прекрасен". Третото голямо име в "Аида" е на немския диригент Ерих Вехтер. В шедьовъра на Верди участват Радостина Николаева, Баясгалан Дашням, Габриела Георгиева, Гергана Русекова, Цвета Сарамбелиева, Мартин Илиев, Костадин Андреев, Бисер Георгиев, Венцеслав Анастасов, Димитър Станчев, Ангел Христов, Светозар Рангелов, Петър Бучков, Хрисимир Дамянов, Николай Павлов, Силвана Пръвчева, Любов Методиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай