100 в поп опера по Оскар Уайлд

100 в поп опера по Оскар Уайлд | StandartNews.com

Ненчо Балабанов и Веси Бонева играят и пеят водещите партии в "Рибарят и неговата душа" - поп операта по безсмъртната творба на Оскар Уайлд, чиято премиера е на 19 май от 19 часа в зала номер едно на НДК. Спектакълът е от хитовете в 20-ия Салон на изкуствата.

100 артисти - симфоничен оркестър, поп рок бенд, балет, хор и солисти - излизат на сцената за мегапроекта на продуцентска къща "Шака Зулу". Сред тях са още певицата Амалия Ненова (Душата), Мариана Попова (Магьосницата), Стефан Владимиров (Отеца), Димо Алексиев (Разказвачът) и Джони Илиев. 2 часа чиста наслада - вдъхновяваща музика, зрелищни костюми и екстравагантна хореография. Сценографията наподобява триизмерна прожекция - симулация на декор и атмосфера, техники като 3D мапинг, холограмни изображения.

Автор на музиката е Минко Ламбов, който умело миксира жанрове и стилове в 10 арии, 10 дуета и терцет. Либретото и текстовете на песните са написани от актрисата Ана Топалова, която тук се изявява като режисьор.

"Музиката в езика на Оскар Уайлд ме разтърси и провокира. Речта на неговите герои се лее като песен. Великият автор призовава към толерантност и разбиране на различния от нас. Защото всички сме подобни един на друг, когато преследваме съкровените си желания, когато се борим за любовта си и когато умираме", коментира Ана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай