Тошо Тошев: С Първанов казахме на Станишев да даде оставка

Тошо Тошев: С Първанов казахме на Станишев да даде оставка | StandartNews.com

В третата част на бестселъра "Лъжата" Тошо Тошев сензационно разкрива интересни факти

Преди изборите хитът на издателство "Стандарт" отново вдига завесата над политическите мистерии у нас

За какво си говори един главен редактор с Бойко Борисов, Сергей Станишев и Георги Първанов, когато репортерският касетофон е изключен. Кой на кого прави кафе? Отговор на тези и още куп въпроси от политиката зад кадър дава Тошо Тошев в третата част "Лъжата".

Документалният роман "Бойко, Георги и разни негодници" отново е на пазара с клеймото на "Стандарт". В разгара на предизборната надпревара за нов парламент политическият бестселър е особено актуален, защото разказва за знаковите срещи на Тошев с най-влиятелните политици и бизнесмени у нас. Някои от тях са можели изцяло да променят посоката, в която върви страната ни. Като тази между Тошо Тошев и пловдивския бизнесмен Георги Гергов през август 2006 г. Тогава двамата, заедно с президента Георги Първанов съветват лидера на БСП Сергей Станишев да се оттегли от премиерския пост, докато е на върха на славата от приемането на България в ЕС. Обясняват му, че така той ще си гарантира по-нататъшен успех - и за себе си, и за БСП. "Интересна идея", подметнал само Станишев. Не казал нито да, нито не, но така и не го направил.

В надпреварата преди вота на 5 октомври романът е като синя лампа - напомня какво е било, какви грешки са допускали лидерите, какво не бива да правят. Книгата разказва за една по-предна предизборна суматоха, в която Тошо Тошев не само съветва самия премиер Бойко Борисов. Но и става човекът, организирал неформална среща между министър-председателя и президента Георги Първанов. След като събира на една маса двамата най-силни мъже в политиката, става ясно, че тогава между тях няма противоречия по принципните теми на властта, нацията и държавата.
Опашки заради бомбастичните разкрития на Тошо Тошев се извиха още на 19 декември 2011 г., веднага щом "Стандарт" за първи път пусна книгата на пазара. Разкриването на политически мистерии и интимни подробности от живота на Тошев превърна за броени дни романа в най-продавания у нас. В интригуващото четиво Тошев вдигна завесата над партийни интриги и тайни договорки между силните на деня.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай