Столичната библиотека предлага електронно обслужване

Столичната библиотека предлага електронно обслужване  | StandartNews.com

София. Столичната библиотека въвежда електронно обслужване. Част от нейния фонд и административните услуги ще бъдат достъпни и извън сградата на библиотеката, съобщава "Aз чета". Това ще бъде възможно чрез новия информационен център, който днес бе открит.

30 000 книги от библиотеката ще могат да се четат на електронни устройства напълно безплатно. На ilib.libsofia.bg може да намерите още картини, записи от грамофонни плочи и периодики на 79 печатни издания от 1878 до 1944 г. Мобилната версия на сайта ще ни даде възможност да ползваме електронните услуги и през мобилните ни устройства.

Чрез новото електронно обслужване ще можете да подадете заявление за читателска карта, да търсите или резервирате книги, да разберете с колко броя от конкретно заглавие разполага библиотеката и в кои филиали може да го намерите и други.

С иновативния проект библиотеката ще привлича млади читатели, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти. Тя обаче изтъкна, че новото обслужване ще приобщи и по-възрастните - с курсове по компютърна грамотност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай