София очарова артисти от Белгия

Чаровната Изабел на премиерата в София

София очарова артисти от Белгия | StandartNews.com

Изабел Уери, носителка на наградата на ЕС за литература, остана очарована от София. Авторката на прекрасни сюжети, която е и актриса, и певица, участва в представянето на романа си "Мерилин обезкостена" ("Персей"), включен в поредицата "Новите гласове и творческото наследство на Европа". На сбирката в Чешкия център Изабел прочете откъс и получи овации от препълнената зала. Тя сподели, че често се вдъхновява от Брехт, когато пише за свободата, любовта и щастието, които движат живота. Романът й е провокация към традиционните разбирания за литература и чертае нови пътища за развитие на прозата, беше категоричен издателят Пламен Тотев.

"Това е текст, с какъвто не се бях сблъсквал досега", сподели преводачът Румен Руменов, намеквайки, че Изабел показва артистично пренебрежение към пунктуацията. С художествените средства, форми и стилове експериментира и мъжът на Уери - художникът Марсел Бурланже, който я придружаваше в София.

Изабел и Марсел останаха впечатлени от природонаучния ни музей и Боянската църква. Прекараха два дни в обятията на Рила, близо до Рилския манастир. Не скриха, че вече са фенове на шопската салата и баницата ни. Артистите от Белгия се зарекоха да посещават редовно българския магазин, който се намирал близо до техния апартамент в Брюксел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай