Славейков" отесня заради Силви

Славейков" отесня заради Силви | StandartNews.com

Залата на Френския културен институт на площад "Славейков" в София се оказа тясна за феновете на Силви Вартан. Те се тълпяха отрано, а някои останаха и отвън за премиерата на автобиографичния й роман преди вечер. "Дума по дума" ("Колибри") е увлекателен набор от наблюдения, мисли, емоции и впечатления, композирани така, че да осигурят на читателя код към личността на най-обичаната френска певица в България. За разлика от дългите азбучници, в този София се римува с Париж, Лакатник - с Лос Анджелис, Марица - със Сена, а самота - със свобода.

"Когато си дадем труд да опознаем другия, ни става ясно, че в основата си всички сме еднакви, независимо от разликите в културата и произхода. Усещам го в пълна мяра всеки път, щом замина на турне. Пея пред безкрайно разнообразна публика из целия свят, но емоцията всеки път си е същата, както и радостта да бъдем заедно", сподели Силви пред публиката.

Според Вартан честата смяна на страните позволява на хората да се адаптират към новите места. За себе си тя разказа, че винаги има стегнат куфар за път и винаги е в очакване да разположи "новата си къща" на ново място. "Първата ми сценична изява беше в Копривщица. Много по-късно обаче разбрах, че другите ми подражават. Исках да бъда актриса, но пях съвсем случайно, защото моят брат беше музикант и ме беше ангажирал, за да заместя някого. След това много бързо започнах да се качвам на сцената и да общувам с хората, а това много ми харесва. Винаги в живота си съм искала да се забавлявам. Обичам страстта и обновяването, а тази професия я упражнявам, за да избягам от рутината. Щом разбера, че дълго време съм се занимавала с нещо, обръщам нещата на 180 градуса", разказа певицата.

На премиерата бе представен и филмът на Георги Тошев "Силви Вартан се завръща" от поредицата "Непознатите" на bTV. Вартан получи и наградата "Сърцето на България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай