Роулинг с три нови книги за вълшебния Хогуортс

Роулинг с три нови книги за вълшебния Хогуортс | StandartNews.com

Дигиталната платформа за публикуване и електронна търговия, създадена от Дж. К. Роулинг, "Потърмор" излезе със страхотна новина за феновете на вълшебния свят на Хари Потър.

Както Роулниг вече обеща, няма да има повече книги за Момчето, което оживя. След като публикува в съавторство пиесата "Хари Потър и прокълнатото дете", британската писателка завърши историята на Хари и неговото семейство. 

Историята на вълшебния Хогуортс, станал дом за приключенията на Хари, Рон и Хърмаяни, още не е изчерпана. Затова и от края на тази година ни очакват три нови електронни книги за магьосническото училище. Тяхното пускане ще стартира от средата на септември тази година. 

Поредицата ще бъде колекция от текстовете, писани от Роулинг за "Потърмор", както и нови истории за вече познати герои от романите за момчето магьосник. Според сп. "Букселър" заглавията на трите предстоящи сборника ще бъдат: "Кратки разкази от "Хогуортс" за власт, политика и досадни полтъргайсти" (Short Stories from Hogwarts of Power, Politics and Pesky Poltergeists), "Кратки разкази от "Хогуортс" за героизъм, изпитания и опасни хобита" (Short Stories from Hogwarts of Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies) и "Хогуортс": Непълен и неточен наръчник" (Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide).

Електронните книги ще могат да бъдат закупени от "Потърмор", както и от други онлайн книжарници. Всяка от тях ще бъде по около 10 000 думи дълга. Книгите са допълнение към основната история на романите за магичния свят и са предназначени за четене на таблети, смартфони и други мобилни устройства.

"В тази колекция Дж. К. Роулинг разкрива заплетени подробности от живота на героите, тяхната история, както и от какво се е вдъхновила", каза изпълнителният директор на "Потърмор" Сюзан Джурвикс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай