Роса Соколова: Чуя ли гайда, ставам права, като при химн

Роса Соколова: Чуя ли гайда, ставам права, като при химн | StandartNews.com

Литературният салон в Кърджали отново отвори врати за ценители на поезията. Поводът беше представянето на новата книга със стихове на Роса Соколова „Невидимо- Неведомо".

„Поезията й боготвори Негово величество Мига. И още нещо.Тази поезия ни напомня, че между малката човешка болка и огромната болка на човечеството има само един човек разстояние", сподели издателят Петър Анастасов. Големият поет и драматург подчерта, че „неведоми са и метафорите, които възпламеняват, възкресяват и увековечават душите в най – съкровените мигове на възторг и страдание, на отчаяние и любов". За кратко Роса Соколова пренесе всички в своя свят на красота и доброта.

„Животът ми е пълен с цветове и предизвикателства - един неизчерпаем рай за сетивата.Зареждат ме звуците на природата. С еднаква благост и смирение слушам цитра с персийски произход и гайда.Чуя ли гайда, ставам права, като при химн. Така че в моите 50 лета не мирише на есен, а на току-що избуяла майска трева, пълна с коприва и мащерка", сподели пред приятели и колеги Роси. Специално да я поздравят бяха дошли нейни почитатели от Хасково, Пловдив, София. Тя отново не изневери на своя стил и изненада присъстващите като им предложи да завържат очите си и чуят стиховете й. Артистичната атмосфера се допълваше от снимки, запечатали пътуванията й до Албания и Македония, до Гърция и Турция и далечна Индия. А на дървото на живота в центъра на залата в читалище „Обединение" бе „закачила" спомени от старите ракли от родната Орловица. И всичко това потопено в музиката на тромпета и китарата на известните кърджалийски художници - Емил Пенчев и Владимир Чукич.

Роса Соколова е автор и на стихосбирките „Неизплакана сълза", „Иконите, за които се моля", "Стръмна изповед и книгата „Жената в огледалото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай