Ралчев разбулва мистерии

Ралчев разбулва мистерии  | StandartNews.com

Посвещавам книгата на съпругата ми Магдалена, призна авторът
Масонството вече не е тайна, а истинска история в четвъртия том на Великия приор

Масони, тамплиери, бизнесмени, арт елит, хора на духа, братя от Ордена и стотици приятели събра д-р Румен Ралчев за премиерата на финалния четвърти том от култовата енциклопедия за тайните общества. Руският културен център се оказа тесен за гостите, които искаха да си купят луксозната книга от "Тамплиерство и масонство" - "Езотеричната философия на тайните общества". Мнозина останаха правостоящи.

Тиражът в залата се изчерпи за минути. Но книгата ще е на пазара с марката на "Издателство "Стандарт" от понеделник - 3 ноември. Тя ще може да се намери на вестникарските сергии и в големите книжарници.

"Това е много специална вечер за вестник "Стандарт" и Румен Ралчев. "Езотеричната философия на тайните общества" е венецът на големия му труд от четири тома. Четвъртата му книга ще има голям успех по три причини. Първата е, че българите винаги са обичали мистериите. Втората - че Румен Ралчев освен рицар на честта, известен с благотворителните си акции, е и рицар на словото. А словото днес е по-силно от меча в Средновековието. Третата причина е, че живеем в несигурни времена и точно сега имаме нужда от познанието и мъдростта на миналото, за която Ралчев разказва", коментира главният редактор на в. "Стандарт" и изпълнителен директор на "Издателство "Стандарт" Славка Бозукова.

"Каквито и чудеса да имаме в историята и в архитектурата, няма по-голямо чудо от българския дух. Частица от него е в тази книга. Ние от "Стандарт" и Румен Ралчев имаме много общи неща - във времена на разделение се опитваме да обединяваме. Той с книгите си, ние с кампаниите ни и най-вече с "Чудесата на България", добави още г-жа Бозукова.

"В четвъртия том застъпих масонството. То се разединяваше и обединяваше на няколко пъти през годините. Но важното е, че въпреки всичко продължава да работи. Тази книга ме изтощи много. Минах през няколко концепции. Едва след като приключих, почувствах колко ме е изморила. Безсънните нощи бяха много", заяви Великият приор на тамплиерите Румен Ралчев и благодари на съпругата си Магдалена за подкрепата през творческия период и добави, че книгата е посветена именно на нея. "Ние се усъвършенстваме, постоянно, цял живот. Стремим се към съвършенството, но то е и утопия. Няма нищо по-мъдро от онези думи: "Аз знам, че нищо не знам". Кръгът на познанието се разширява постоянно и е недостижим. Но масонството е нещо, което може да събере това познание, да го направи колективно", каза още Ралчев. Той добави, че вече замисля нова книга, която ще е посветена на 300 години от официалната рождена дата на масонството - 24 юни 1717 г., когато е основана масонската Велика ложа на Англия.

"Два са пътищата на човечеството. Първият е на разума. Вторият - на интуицията и мистерията. Книгата на д-р Румен Ралчев залага на втория. Според него има неща, които са отвъд видимото. Идеята за мистерията се е съхранила от древността до наши дни. Ние продължаваме да бъдем окултни хора - въпросът "Кой", например, е съвсем окултен. Историята на камъка и храма - думите масонство и тамплиерство идват именно от там. И книгата на Румен Ралчев разкрива някои от най-големите й тайни", заяви професор Валери Стефанов от Алма матер на премиерата. "Авторът изследва множество езотерични учения с метода на философията. Успял е да обхване цялата палитра на мистериите и да ни ги поднесе на жив и популярен стил", заяви академик Асен Богданов.

Луксозната енциклопедия с твърди корици разкрива непознати досега подробности за манихеи, павликяни, катари, розенкройцери. Всеки, който се интересува от древните мистерии на Дионис и Орфей, не бива да пропуска изданието на "Стандарт". Библията на тайните общества се превърна в хит на пазара още с появата на първия том, тиражиран от издателството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай