Президентът дари "Ние, врабчетата" за "ЧитАлнЯта"

Президентът дари "Ние, врабчетата" за "ЧитАлнЯта" | StandartNews.com

Все повече книги се трупат за фонда на "ЧитАлнЯта", която ще отвори врати това лято в градинката до Народния театър. От Сдружение за градски читални, които приемаха дарения на книги през уикенда, съобщиха, че президентът Росен Плевнелиев също се е включил в инициативата. В събота държавният глава е дарил "Ние, врабчетата", с което като всеки гражданин е получил сертификат, с който може да заема книги.

Само за двата дни са събрани общо 154 книги и още 40 списания, с което фондът на "ЧитАлнЯта" има над 1 000 четива.

"Екипът на страхотното българско списание за комикси "Ко-миксер" също ни дариха всички броеве на списанието, излизали до момента", съобщиха още създателите на инициативата.

Снимка: Сдружение за градски читални

Много граждани са подарили своите любими книги по време на инициативата "Чети с мен".

По-рано други дарители са завещали на "ЧитАлнЯта" много томове на Тери Пратчет, както и на Елиф Шафак.

Стандарт Нюз припомня, че новата читалня на София ще се помещава в стария стъклен павилион, намиращ се близо Народния театър. В рамките на два дни - 10-и и 11-и юни, в Американския център на Столична библиотека създателите на проекта ще се срещнат с библиотеките и хората зад тях, които най-добре познават книгите и читателите в града, за да провокират важната дискусия за устойчивостта на "ЧитАлнЯта: в градската среда в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай