Пореден обстрел на автобус в Бургас

Пореден обстрел на автобус в Бургас | StandartNews.com

За втори път в рамките на няколко дни автобус, пълен с пътници, в Бургас бе обстрелван. БНТ съобщава, че номерът на линията е 15 и пътува от Бургас за Сарафово.

Стрелбата стана на бул. „Транспортна" до магазин „Светомаркет" – мястото, където преди години премазаха на пешеходна пътека петокласничката Валя.

„Както карах, изведнъж чух пукот. Прозорецът се спука. Аз изтръпнах. Видях, че в отсрещното платно някой бяга. Вероятно той е стрелял по автобуса. Сигурен съм, че беше с въздушна пушка. Показват го и следите", каза шофьорът на автобуса и посочи следите от съчми до шофьорското място, пише "Блиц".

Това е поредна стрелба по автобус от градския транспорт на Бургас.

На мястото на инцидента е извършен щателен оглед от експерти на Базовата научно-техническа лаборатория към ОД на МВР – Бургас и служители от Пето Районно управление „Полиция" – Бургас.

По безспорен начин е констатирано, че не се касае за стрелба с въздушна пушка, а материалните щети по предния ляв прозорец от страната на шофьора вероятно са причинени или от отхвръкнало камъче или от късо съединение в подгряваща прозорците инсталация. След разговор с водача на автобуса и кондуктора е установено, че в близост до преминаващото по ул.„Транспортна" превозно средство не са забелязани хора, още по-малко мъж с тъмно яке.

Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление „Полиция" – Бургас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай