07:50 ч.

02.04.17

1 мин.

0

0

0

Почина руският поет Евгений Евтушенко

от редактор |

Почина руският поет Евгений Евтушенко

На 85-годишна възраст почина руският поет Евгений Евтушенко.


За последно той се лекуваше в клиника, но не в родината си, а в САЩ. Руският поет е бил настанен в болница на 12 март, в Тълса, щата Оклахома. През цялото време до него е била неговата жена Мария. До последните си часове Евгений Евтушенко непрекъснато говорел как ще се прибере в родната му Русия и ще направи запаметяващи гастроли в някои от големите градове.


В Русия дори било предвидено тази пролет, по повод 85-годишния юбилей на Евтушенко, да се проведе фестивал. На 29 март обаче организаторите на празненствата били информирани от съпругата на поета, че се намира в тежко състояние в американска клиника.


Евтушенко става най-младият член на Писателския съюз на СССР - едва на 20 години. Любопитен факт от неговия живот е, че има четири брака, като има петима синове от всички свои съпруги.


Едно от последните желания на Евгений Евтушенко било, след смъртта си да бъде погребан в близост до гроба на друг велик поет Борис Пастернак.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент