Писателка и вестникар разплитат убийство

Писателка и вестникар разплитат убийство | StandartNews.com

Трилърът на аржентинската авторка Клаудиа Пинейро поставя проблемът за етиката на журналиста

След броени дни на пазара ще се появи романът "Бетибу" от популярната аржентинска авторка Клаудия Пинейро. За нея Серхио Олгин написа: "Тя превръща четенето в 3D предизвикателство".

"Бетибу" притежава всички най-въздействащи характеристики на съвременния трилър. Младата писателка Нурит Искар, опитният разследващ журналист Хайме Брена и млад криминален репортер ще обединят усилията си, за да разкрият истината за едно убийство, макар и потулена от престижа и богатството. С обезоръжаваща ирония Пинейро осветлява чудовищните механизми на властта, неизменно оплитаща в мрежите си медиите, поставя проблема за етиката на журналистите, за насилието над словото и съвестта.

Клаудия Пинейро нашумя със своите жанрово нееднозначни, плътни творби, изобличаващи фалшивия морал на по-състоятелната прослойка от аржентинското общество. Стилът й се отличава с динамика, съспенс, проницателни портрети и смазващо чувство за хумор. Това е третият роман на Пинейро, който "Колибри" издава - през 2012 г. в България излезе бестселърът "Вдовици в четвъртък" - ироничен трилър, удостоен с престижната награда "Кларин", а година по-късно се появи и "Твоя", трескав и безмилостен разказ за лицемерието на средната класа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай