Панаир на книгата в Благоевград

Панаир на книгата в Благоевград | StandartNews.com

За втора поредна година Панаир на книгата отвори врати в Благоевград. Шатрите с книги на всички 16 издателства, които се включиха в събитието, са разположени на площад „Македония". Благоевградчани могат не само да закупят книги на преференциални цени, но и да се срещнат директно с представители на издателствата и с част от авторите.

Петдневният празник на книгата бе открит от Христина Шопова, директор на дирекция „Хуманитарни дейности", и Венка Рагина, председател на Асоциация „Култура и книжовност".

„Откриваме второто издание на панаир на книгата в Благоевград, второ означава, че сме на правилния път, че благоевградчани са харесали инициативата и че тя се превръща в традиция", заяви Шопова. Рагина благодари на кмета Атанас Камбитов и екипа му за добрата организация и професионализъм.

„Тази година е по-внушително, по-иновативно, има и по-богата културна програма, което означава, че всяка година инициативата се гради и доразвива", сподели тя.

Празничната програма за откриването продължи с музикални изпълнения на Биг Бенд – Благоевград и Фолклорна група „Мая". В магията на танца присъстващите бяха потопени от Клуб по спортни танци „Блясък" и Клуб „Силвана денс", а третокласници от III ОУ „Димитър Талев" показаха актьорски талант.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай