Паланюк пише "Боен клуб 2"

Паланюк пише "Боен клуб 2"  | StandartNews.com

Героите на Брад Пит и Едуард Нортън са готови за ново избухване

Първо правило на бойния клуб - не говориш за бойния клуб! Най-известната фраза от култовия едноименен роман на Чък Паланюк и последвалата екранизация с Брад Пит и Едуард Нортън беше нарушена от самия автор.

Писателят обяви, че се е захванал с продължение на книгата, която разтресе 90-те и поведе авангарда на антиконсуматорския бунт. Сюжетът ще ни върне към любимите герои 10 години след апокалипсиса с взривяването на двете най-големи корпоративни империи под благосклонния поглед на разказвача и Марла Сингър. Героят на Едуард Нортън и особнячката с разстрелващ поглед са вече женени и имат 9-годишен син, който тръгва да повтаря същите грешки, които те са правели навремето. Жестоката терористична организация "Проект Хаос" продължава с разрушителната си дейност и става заплаха за семейството. И най-важното: тъмната половина Тайлър Дърдън, увековечена с една от най-силните роли на Брад Пит, е отново на линия и скандалната му философия пробива мощно по всички фронтове. Критиците подозират, че във фигурата на Тайлър Чък Паланюк ще се опита да разкрие вечна разрушителна сила, съпътствала човечеството от векове.

"Първата книга беше бунт срещу бащинския авторитет. И ми е интересно сега, на 52 години, когато съм на толкова, колкото беше баща ми, когато пишех "Боен клуб", да довърша започнатото", каза Паланюк. Писателят неведнъж е изказвал мнението, че филмът е не по-малко добър от книгата му и че е щастлив, че успял да стигне до масовата публика благодарение на екранизация на Дейвид Финчър. Лентата излезе преди 15 години, остана напълно незабелязана от журито на оскарите, но за разлика от много други изгради един от най-стабилните култове около себе си, останал устойчив вече повече от десетилетие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай