Откриха нов сценарий на "Отнесени от вихъра"

Откриха нов сценарий на "Отнесени от вихъра" | StandartNews.com

Наскоро открит сценарий за "Отнесени от вихъра" с различен от световноизвестния финал e предложен за продажба на търг в Далас, Тексас, съобщава lira.bg. Очаква се за него да бъдат платени 5000 долара. Един от най-касовите филми на всички времена, сниман през 1939 г. от Виктор Флеминг с Вивиан Лий и Кларк Гейбъл и получил 10 оскара, се придържа стриктно към края в едноименния роман на Маргарет Мичъл. В него Рет Бътлър се разделя със Скарлет О'Хара, като й казва: "Честно казано, мила моя, изобщо не ми пука!". Тя пък му отвръща: "Все пак утре е нов ден." В алтернативния диалог красавицата казва на звяра: "Рет, ти ще се върнеш. Знаеш, че ще се върнеш". "Във филма тя е тъжна, виждайки как той си тръгва. Но Скарлет е представена като боец и именно затова е харесвана толкова много от зрителите", пояснява Маргарет Барет от аукционната къща "Херитидж".

Ето какво казва Маргарет Мичъл за важността на последната глава от своя роман: "Моето намерение беше да оставя края отворен. Идеята беше публиката да разбере, че Скарлет и Рет са корави персонажи и обичат да правят нещата по собствен начин. Накрая двамата вършат своето, което ги отдалечава един от друг. Така читателят сам решава дали тя остава с Рет или не. Но имам злочестия навик да пиша отзад напред. Всеки детайл беше ясен в съзнанието ми, когато седнах пред пишещата машина. Вярвам, че това е най-добрият начин да създам своя роман. Така героите няма да избягат и да вършат неща, за които не се е предполагало от началото".

Както се знае, Мичъл е отхвърлила всички предложения да напише продължение на култовия роман. Но половин век по-късно нейната сънародничка Александра Рипли пое предизвикателството с продължаването на сагата, наречена "Скарлет". В нейната творба Скарлет е все същата - красива, пресметлива, капризна, но все пак помъдряла. "Единственото, в което бях сигурна, бе, че Скарлет отново ще покори Рет Бътлър", казва авторката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай