Откраднаха продължението на "50 нюанса сиво"

Е. Л. Джеймс е продала вече 125 млн. копия от книгите си

Откраднаха продължението на "50 нюанса сиво" | StandartNews.com

Копие от ръкописа на новия роман на Е. Л. Джеймс, "Сиво", е откраднато само дни преди излизането на книгата, съобщи "Индипендънт". Тя трябва да бъде в книжарниците от 18 юни. Изданието е преразказ на еротичната трилогия на Джеймс "Петдесет нюанса сиво", но през погледа на персонажа Крисчън Грей.

Адвокати на издателството "Penguin Random House" обявиха липсата на копието, но отказаха допълнителен коментар. Говорител на "Скотланд Ярд" сподели, че кражбата не е обявена в полицията. Основният страх е книгата да не сподели съдбата на "Хари Потър и Даровете на смъртта" от Дж. К. Роулинг през 2007-ма. Тогава ръкописът изтече онлайн преди излизането на романа и блогъри публикуваха на страниците си кои герои умират. Възможно е обаче да става въпрос и за инсценировка с цел реклама.

Джеймс заяви, че е написала книгата заради огромния интерес на читателите към миналото на главния герой Крисчън Грей. В трилогията много повече е засегната гледната точка на героинята Анастейжа Стийл. Книгите на авторката са продадени в над 125 млн. копия. Въпреки противоречивите оценки романите счупиха много рекорди по продаваемост, изпреварвайки дори поредица на Дж. К. Роулинг за Хари Потър. Първата част на книгата беше филмирана, разби боксофисите и също допринесе за касовия успех на книгата, въпреки че лентата беше съсипана от критиците. Световният книжарски бизнес дори заяви, че трилогията е спасила много книжарници от фалит след публикуването на трите части.

Е. Л. Джеймс, която заяви в интервю за ВВС, че би се срамувала, ако децата й прочетат книгите й, пусна в началото на 2015 г. собствена линия сексиграчки. Артикулите са под името "The Red Room Collection" ("Червената стая"). Така се нарича стаята на Крисчън Грей, в която той държи своята колекция от камшици, каиши, превръзки за очи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай