Непокорните диви икони или жертви

Непокорните диви икони или жертви | StandartNews.com

Самотата била бич за великите жени

Имената на Мария Калас, Коко Шанел, Уолис Симпсън, Ева Перон, Барбара Хътън, Одри Хепбърн и Джаки Кенеди в продължение на години изпълват страниците на списанията. Благодарение на таланта, красотата и ярките им личностни качества, те се превръщат в легенди. Известни, богати и привлекателни, в очите на целия свят изглеждат съвършени. Икони на модата и светския живот, те създават собствен стил и са следвани с възхищение от милиони жени, които мечтаят да приличат на тях. В действителност обаче тези бляскави диви са самотни жени, комплексирани от външността си, ревностно пазещи личното си пространство.

Те носят едни и същи болезнени рани, които така и никога не зарастват: лишени от обич, изоставени от бащите си, и седемте изстрадват последиците от войната, болката от загубата на децата си, травмите от разводите си. Опитах се да разкрия най-човешката им страна, тази, която е отвъд успеха, славата и властта, тази, която включва техните слабости, комплекси и страхове, като използвах свидетелствата на хора, които са ги познавали такива, каквито са били. Чрез тази книга читателят ще открие светлините и сенките на едни непокорни и борбени жени, които продължават да ни очароват, защото доказват, че приказките за вълшебници съществуват. Макар невинаги да имат щастлив финал...

Кристина Морато учи журналистика и фотография и още съвсем млада започва да пътува по целия свят като репортер. След дълъг период, прекаран в Латинска Америка и Африка, през 2005 година за първи път се озовава в Близкия изток и той се превръща в място на действието на две от последните й книги.
През всичките тези години тя редува пътуванията с работата си като режисьор на телевизионни предавания, сътрудничи и в радиото. Интересът й да извади от забвение личностите на големи пътешественички и изследователки на историята води до публикуването на "Безстрашни пътешественички и авантюристки", "Кралиците на Африка", "Дамите на Изтока" и "Пленница в Арабския полуостров", които се радват на голям читателски успех и на висока оценка от страна на критиката. Преведени са на няколко езика.

"Аз бях тук"

Опасен форум сее смърт

Коуди е потресена и смазана от скръб след самоубийството на най-близката си приятелка Мег. Двете са споделяли всичко, но смъртта връхлита без предизвестие. Коуди отива в колежа на Мег, за да събере вещите й и да ги изпрати у дома, и открива, че не знае още много за живота на приятелката си. За съквартирантите й - самобитни и неописуемо различни от жителите на скромното им родно градче близо до Вашингтон. За Бен Макалистър - момчето с китара, подигравателна усмивка, свои собствени тайни и непоклатима почтеност. За опасен интернет форум и зловреден анонимен съветник. За шифрован компютърен файл, който ще постави под съмнение всичко, което Коуди мисли, че знае за Мег и за нейната смърт. Роман, съчетал умело криминална загадка, трагедия и романтика. Гейл Форман е носителка на редица награди, американска журналистка и писателка, която започва кариерата си със статии със социално значение за списание Seventeen.

Бърнард Корнуел се завръща

Викингите , които досега са се ограничавали само с грабеж, връхлитат Британските острови, водени от синовете на легендарния Рагнар Лотброк.
Настъпва време на жестока безмилостна война, когато датчани се изправят срещу саксонци, когато старите богове се опълчват на Христос, когато се раждат герои и съдбата на едно кралство лежи на острието на меча.
Утред, син на саксонски благородник, е пленен и отгледан от викингите. Приема тяхната вяра и израства според техните обичаи. Сега трябва да намери своето място и да си извоюва име в един разкъсван от война свят, където интригите и предателствата са ежедневие.
Едно след друго всички саксонски кралства падат пред напора на нашествениците. Всички освен едно - Уесекс.
Последното кралство, което може да се опълчи на скандинавците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай