Мотивацията да прочетеш 203 книги само за 100 дни (ВИДЕО)

Мотивацията да прочетеш 203 книги само за 100 дни (ВИДЕО) | StandartNews.com

София. Наскоро новина от Столичната библиотека предизвика голяма дискусия в обществото. Тя не беше за това, че вече може да си изтеглим електронни книги безплатно, нито, че предлагат приложение за Android, а за това, че читател е прочел цели 203 книги само за 100 дни. Този факт зарадва много хора и ги обнадежди, че все още има младежи, които не са забравили какво е книгата на хартия. 

„С интерес към книгите и любов към четенето, така се случи", обясни студентът Адриан Петков пред Нова тв. Именно той е успял да вземе и прочете толкова книги от столичната библиотека само за 100 дни.

Момчето, което учи и се занимава с доброволчество, обяснява, че обича всеки ден да минава през библиотеката и да чете.

„Всички от семейство на Адриан са читатели на библиотеката", каза директорът на Столичната библиотека Юлия Цинзова. И уточни, че Стефан Цанев е най-търсения български автор в момента. Сред чуждестранните са Елиф Шафак, Айн Ранд и други. „През 2014 година отделихме над 60 000 лева за закупуване на нови книги", каза още Цинзова.

Адриан ще получи наградата на библиотеката за читател на годината и най-вероятно ще подобри своя рекорд от новата 2015 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай