Мистерия с бебе в паднал самолет

Мистерия с бебе в паднал самолет | StandartNews.com

"Водното конче" е за оцеляло дете в адска катастрофа

На 23 декември 1980 г., в навечерието на Коледа, един самолет, изпълняващ полет от Истанбул за Париж, се разбива над Мон Терибъл в планината Юра. При тежката самолетна катастрофа единственият оцелял е малко бебе - тримесечно момиченце с ярко сини очи... Родителите му са загинали в пламъците на пожара от разбилия се самолет.

В самолета обаче са пътували две бебета на една и съща възраст, с дълбоки и запомнящи се сини очи. Лиз-Роз или Емили е оцелялото бебе? И сега две семейства - едното богато, другото съвсем скромно - водят истинска война, за да получат родителските права над чудотворно спасеното дете, което медиите наричат Водното конче. Накрая съдът постановява: оцелялото момиченце е Емили Витрал. Официално загадката е разплетена, но в главата на Емили се борят стотици въпроси. Коя е тя наистина?

18 години по-късно Кредюл Гран-Дюк, частен детектив, който разследва историята с чудотворно спасеното бебе, все още си задава същия въпрос. И стига до така дълго чакания отговор. Но точно в този момент той е убит. След него остава само една стара тетрадка със записките му, спомените му и братът на Емили - Марк, който е решен да открие истината.
Без да се усети, читателят е въвлечен в едно лудо преследване на истината - и така, докато паднат всички маски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай