15:35 ч.

10.03.17

1 мин.

0

1

0

Месец на българската култура в Москва

от редактор |

Месец на българската култура в Москва

Често в центъра на Москва се чува българска реч. През март българската реч се чува повече, благодарение на поетичните четения, откритите изложби и дискусиите, които се отганизират.
В момента в руската столица се провежда „Месецът на културата и литературата на България". Това е съвместна инициатива на Българския културен институт и новооткрития Център за славянски култури към Библиотеката за чуждестранна литература.


Събитията са изключително много и много разнообразни.
Фотоизложбата „Образи незабравими" от Народния театър „Иван Вазов" е повод за дискусия на тема „Н. О. Масалитинов и неговото влияние върху българското театрално изкуство".
Гостуването на поета Георги Борисов също предизвиква интерес.


В рамките на „Месеца на българската култура" ще бъдат представени произведения от Нов български университет и  книги на проф. Иван Стоянов и Андрей Кудин.


На събитието ще има изложба с книги, като една от тях разкрива различни възгледи към Руско-турската война на дипломати и общественици, сред които- Аксаков, Чернишевски, Достоевски и Тургенев.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 14:21 · 05.06.2017
Големите интелектуалци за 60 млн!!??Това не са хонорари за творчество,а благодарствен рушвет,че са помогнали на някое- друго лоби,да забогатее още повече./Както американците платиха на Горбачов за приноса му към комунистическата "наука"/.Смешници!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент