Макрон с комплименти към български издател

Макрон с комплименти към български издател | StandartNews.com

Еманюел Макрон е поканил на кафе във Франкфурт издатели от трийсет държави, които са отпечатали неговата книга „Революция. Битката ни за Франция". Сред тях са били творческият директор на "Слънце" Надя Кабакчиева и Ваня Кадийска, собственик на литературната агенция „Ника". Срещата се е случила в изискания ресторант „Шварцщерн" на площад „Рьомер" – старата част на града.

"Франкфурт по френски – това беше мотото на току-що завършилото най-голямо книжно изложение в света, което беше открито от Еманюел Макрон и Ангела Меркел. Както става ясно, централната тема бе Франция.

"Буквално нямахме търпение за срещата с Макрон. Той веднага скъси дистанцията с усмивка. Изключително харизматична личност - спечели симпатиите на всички със сърдечното си и непринудено държание. Убедена съм, че ще постигне всичко, което смята полезно за Франция. А нас ни отдели специално внимание и доста време разговаряхме", споделя Надя Кабакчиева. Президентът е останал впечатлен от „френската връзка" на родното издателство "Слънце", публикувало през годините биографиите на Силви Вартан и Даниел Митеран, многотомните детски енциклопедии „Ларус", книгите на Ромен Гари и други. Политикът е проявил истински интерес към разказа на Надя за личните й срещи с великите актьори Фернандел и Луи дьо Фюнес.

Неслучайно Макрон пише сърдечен автограф в книгата на българския си издател: „За Надя, благодаря за вашето доверие и за това, че сте мост между Франция и България. С приятелство".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай