21:15 ч.

16.10.17

2 мин.

0

0

0

Макрон с комплименти към български издател

от редактор |

Макрон с комплименти към български издател

Еманюел Макрон е поканил на кафе във Франкфурт издатели от трийсет държави, които са отпечатали неговата книга „Революция. Битката ни за Франция". Сред тях са били творческият директор на "Слънце" Надя Кабакчиева и Ваня Кадийска, собственик на литературната агенция „Ника". Срещата се е случила в изискания ресторант „Шварцщерн" на площад „Рьомер" – старата част на града.


"Франкфурт по френски – това беше мотото на току-що завършилото най-голямо книжно изложение в света, което беше открито от Еманюел Макрон и Ангела Меркел. Както става ясно, централната тема бе Франция.


"Буквално нямахме търпение за срещата с Макрон. Той веднага скъси дистанцията с усмивка. Изключително харизматична личност - спечели симпатиите на всички със сърдечното си и непринудено държание. Убедена съм, че ще постигне всичко, което смята полезно за Франция. А нас ни отдели специално внимание и доста време разговаряхме", споделя Надя Кабакчиева. Президентът е останал впечатлен от „френската връзка" на родното издателство "Слънце", публикувало през годините биографиите на Силви Вартан и Даниел Митеран, многотомните детски енциклопедии „Ларус", книгите на Ромен Гари и други. Политикът е проявил истински интерес към разказа на Надя за личните й срещи с великите актьори Фернандел и Луи дьо Фюнес.


Неслучайно Макрон пише сърдечен автограф в книгата на българския си издател: „За Надя, благодаря за вашето доверие и за това, че сте мост между Франция и България. С приятелство".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент