Любопитни заглавия от книжния пазар

Любопитни заглавия от книжния пазар | StandartNews.com

Силната обич се наказва

Дали е достатъчно просто да обичаме безкрайно децата си? Дали безпрекословните ни и безгранични чувства не крият рискове? Особено когато става дума за така амбивалентните отношения между майка и син. В книгата си "Майки и синове" Вероник Моралди насърчава всяка майка на момче да се замисли до какви възможни капани и грешки понякога довежда нейната силна обич. Психоложката анализира възможно ли е една жена да отгледа и възпита мъж и търси отговор нa трудния за много майки въпрос - как да дадем свобода на сина, как да го направим самостоятелен.

Малкият Николa издава вестник

В "Сензацията" умникът Николa решава да издава вестник. За целта му трябват приятели, но и някоя сензация! И започва да шпионира баща си с помощта на Луизет.

Изглежда, децата са готови на всичко, за да разобличат родителите си. Поредицата "Николa за най-малките" е подходяща за дечица в предучилищна възраст или в детската градина. Подготвени са 14 книжки.

Издадоха пиесите на Нелсон Родригес

Издаването на двете пиеси на Нелсон Родригес е свързано с двоен юбилей: стогодишнината от рождението на писателя и десетгодишната издателска дейност на бразилското посолство в България. Родригес започва кариерата си като криминален репортер и от тази практика черпи вдъхновение за своите пиеси.

В памет на цар Самуил

Университетът по библиотекознание и информационни технологии издаде брой 43 на кирилометодиевския вестник "За буквите-О писменах", който е посветен на великия български владетел и държавник цар Самуил.

Историите, които лекуват

Авторката изследва потенциала на древните истории да оказват лечебно въздействие с примерите и поуките си. Тя повежда читателя на пътешествие в хиндуизма, будизма и християнството, като доказва, че знанията от древността намират приложение в наши дни.

"Странно племе"
е мемоарна книга, в която се разкриват сложните взаимоотношения между Хемингуей и най-малкия му син Грегъри. Медиите дамгосват момчето като черната овца на фамилията Хемингуей.

"Мнима смърт"

разказва историята на крими репортера Хенинг Юл, чийто син е загинал при пожар в апартамента му. Две години след трагедията Юл се връща с ужасни белези по лицето и в душата, като му се налага да спечели отново уважението на своите колеги, на съпругата си и на полицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай