Любо Чаталов: Свалям шапка на шашави жени

Любо Чаталов: Свалям шапка на шашави жени | StandartNews.com

Страхотният актьор разби публиката със стихове на Мария Лалева

"Свалям шапка на шашави жени като Мария Лалева. Това е най-големият комплимент, който мога да направя на уникална дама като нея", каза преди вечер Любо Чаталов в книжарница "Хеликон". И разби публиката с любовните и прекрасни стихове на страхотната поетеса, която представи на "Царя" "Не съм ви ближна", втората си лирическа книга, издадена от Лъчезар Минчев. Той също не спести суперлативи. "Тя не пише лигаво, тя пише за самотата - проблема на съвременния човек", коментира той. Любо Чаталов просълзи всичко живо и с избора си на "Татко".

"Аз съм баща, чиито три деца са пръснати по целия свят - от Нова Зеландия до Ирландия. Внуците ме познават от скайпа. Родителите им казват: "Ето, това е дядо ти". И те гледат някакъв идиот и се чудят". Чете и Димитър Баненкин, който нашумя с "Недадените", сега снима в "Под прикритие", а скоро отново ще застане пред камерите на "Роза дамасцена" - грандиозния проект, на който Мария Лалева е сценарист и продуцент. Тъкмо Чаталов е сред звездите в историята по действителен случай. Тодор Анастасов, режисьор на филма, пък се отчете със стихотворението за артиста, което авторката му посвещава, докато работят над сюжетите и обратите в "Роза дамасцена".

"Мария побесня, че си чатих с някаква мадама, докато тя бачкаше като луда, разбесня се и ме изгони. Две денонощия по-късно имах рожден ден. Тя се обади, каза ми, че продължава да ме мрази и ми прочете стихотворението. И двамата ревахме от двата края на жицата", разказа колоритният мъж. После поднесе особен подарък на Лалева - снимка от снимачната площадка, на която тя е в позата на главнокомандващ. "Абе, направо прилича на фюрер", пошегува се Анастасов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай