Критиката съсипа новите "Нюанси сиво"

Критиката съсипа новите "Нюанси сиво" | StandartNews.com

Критиците буквално съсипаха новия роман от поредицата "Петдесет нюанса" на британската писателка Е Л Джеймс. "Лош отвсякъде" и "възторжено себелюбив" са най-кратките определения за историята.

Томчето разказва събитията в оригиналния еротичен бестселър "Петдесет нюанса сиво", но от гледна точка на главния герой Крисчън Грей. "Книгата лоялно повтаря всяко изречение, всеки измъчен имейл от оригинала", пише Дейвид Секстън от "Ивнинг стандарт". "Разказът от перспективата на Крисчън Грей е толкова "секси", колкото изтормозена автобиография", налива огън "Дейли телеграф".

Повечето фенове са на мнение, че историята, разказана от Крисчън, е почти невъзможно да се чете, без да се допусне, че главният герой в крайна сметка ще се озове в затвора. "Вместо безгрижното и постоянно повтарящо се кротко садо-мазо в оригинала, сега "любовната връзка" е изкривено дело на абсолютен психопат", гласят сравнително "отзивчивите" коментари за романа.

От трилогията "Петдесет нюанса" са продадени над 125 милиона копия по света, преведени на 52 езика. Лентата реализира над 500 милиона долара в международния боксофис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай