Книги на БГ автори в "Помпиду" договори Боршош в Париж

Книги на БГ автори в "Помпиду" договори Боршош в Париж  | StandartNews.com

В рамките на визитата си във френската столица, директорът на Националния дворец на културата (НДК) Мирослав Боршош имаше работна среща и с Кристин Карие - директор на една от най-модерните библиотеки в Европа – тази в център "Жорж Помпиду" в Париж. Двамата се договориха във възможно най-кратки срокове, преведени на френски, книги на български автори да бъдат предоставени на читателите във френската столица, информират от пресцентъра на НДК.

Боршош запозна Карие с дейността на новосъздадения Национален център за книгата (НЦК) към НДК и с потенциалните възможности, които той дава на творците и издателствата за превод и издаване в чужбина.

"Проблемът не е само в това, че не се издава литература, а в това, че четенето вече не е ценност", коментира Боршош и изрази възхищението си от факта, че в книжарницата и в библиотеката на център "Помпиду" е видял много млади хора, което "доказва, че каузата не е изгубена".

Директорът на Френския институт в България Гийом Робер, който участва в срещата, изказа задоволството си от постигнатите договорки между НДК и Център "Жорж Помпиду" в Париж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай