Излиза нов хит на Сергей Минаев

Излиза нов хит на Сергей Минаев | StandartNews.com

Романът "Духless" от години е тотален хит на родния и международния пазар, а сега на български излиза и своеобразното му продължение - "Роб". Авторът, чиито пробив в световната литература беше коментиран дори от "Таймс", започва като мениджър в мултинационална компания, който нахвърля мисли върху салфетки в тузарски заведения. Първата му творба се появява в скромен тираж, но се изчерпва за седмица. Така се ражда бестселърът феномен, чиито продажби в Русия надхвърлиха дори "Шифърът на Леонардо". Успехът се дължи на факта, че в "Духless" Минаев изобличава пороците на новата презадоволена каста. В "The Мацки",следващата си творба, писателят показа пък как може да бъде манипулиран интимния живот. В "Мразя тази столица!" той пита: "Какво стана с мечтите ни?". Сега "Роб" е за кризата, която разголи както безхаберието и нищоправенето на мениджърите с огромни заплати и бонуси, така и диктатурата на корпорациите, произвеждащи подчинени без права.

Александър Исаев, героят на "Роб", бързо разбира,че лъскавите бизнес сгради крият не само предизвикателства и възможности, но и много безсънни нощи, колеги, готови на всичко, за да те прецакат, и доста по-различно разбиране за корпоративния свят. С присъщия си цинизъм и бруталност Минаев ни показва разложението на големите структури, превъзходството на личния интерес пред фирмения. Личният живот на Исаев е в пълен синхрон с липсата на смисъл в кариерата му.

Но нещата се променят. Светът е изправен пред най-опасната криза от времето на Голямата депресия.
Създавайки увлекателната история, Минаев разкрива връзката между държава, корпорации и медии. Той разбулва добре прикриваната истина, че корпоративното робство е модерното крепостничество и всички сме част от системата.
Тази книга е офисната Библия, коментират спецовете по темата. Тя е за духа на нашето време и за обществото ни, управлявано от големите корпорации, които притежават не само политиците, но държат в хватка и самите нас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай