Из новите книги на пазара: Въведение в Будизма

Из новите книги на пазара: Въведение в Будизма | StandartNews.com

Книгата на издателство "Янев&Янев" "Въведение в Будизма" от Кябдже Кенсур Таминг Гяцо Римпоче ще бъде представена в събота, 25 април, от 11 часа в "Мати" в НДК. За томчето, посланията и основните принципи на будизма ще говори тибетският учител и доктор по философия Геше Ларампа Тензинг Тамдинг. "Будизмът ни учи да бъдем по-малко егоцентрични, по-състрадателни, любящи и внимателни към другите. Нашите всекидневни мисли и действия трябва да бъдат насочени към добруването на другите", казва Римпоче.

Встъпителната лекция на курса "Светоглед, път и освобождение в будистките философски школи" пък ще се състои на 26 април от 17 часа в конферентната зала на Софийски университет "Свети Климент Охридски" (вход към улица "Шипка"). Лекцията ще изнесе тибетският учител, доктор по философия Геше Тензинг Тамдинг.

Курсът ще бъде воден от Николай Гроздински, изучавал будизма в тибетските манастири в Индия. Учебната програма ще е съобразена с провеждащия се от Геше Тензинг Тамдинг вече седма година курс по философия в Испания и ще включва философия, логика, психология, епистемиология.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай