13:25 ч.

29.03.17

1 мин.

0

1

0

Искат от Стивън Кинг $500 млн. за плагиатство

от редактор |

Искат от Стивън Кинг $500 млн. за плагиатство

Световноизвестният фантаст Стивън Кинг беше обвинен в плагиатство, съобщи TMZ.


Американецът беше набеден от своя сънародник и автор на комикси Стивън Грант, че в своя цикъл „Тъмната кула" е заимствал своя образ Роланд Дешейн от неговия герой Рестин Дейн. Сходствата са, че и двамата пътешестват във времето, борят се с чудовища, не остаряват и обичат приключенията, както и че носят каубойски дрехи.


Грант е подал съдебен иск до Кинг на стойност 500 млн. долара, с претенциите, че е окраден. В него се казва, че самият Кинг е признал, че е чел комиксите, които са били публикувани между 1977 и 1983 г. А 8-те части на „Тъмната кула" са излезли между 1982 до 2012 г.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 13:55 · 30.03.2017
комиксите откога станаха литература, то все едно първобитен човек да осъди, съвременен художник, който работи с въглен, върху стена ,рисува животни ,хора и дори космонавти и ракетоплани,разбира се сцени от бита,лова,инструменти, птици ипрочее, сходствата са много повече
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент