Иберийски писатели гостуват в НДК

Иберийски писатели гостуват в НДК | StandartNews.com

Софийският международен литературен фестивал стартира утре и ще продължи до 13 декември. Акцентът в третото издание на форума е литературата от Иберийския полуостров и обещава срещи с някои от най-нашумелите съвременни европейски писатели и заглавия. Тази година фестът ще бъде обособен в две основни части. До 7 декември ще се проведе предварителната програма, която включва представяния на поезия, дебюти, дискусии, музика, кино и изложби.

За пръв път ще бъде организиран конкурс за млади автори (до 35-годишна възраст) за проза, поезия, есе, илюстрация и фотография на тема "Дуенде, безпокойство, кеф". Поетите Марин Бодаков, Силвия Чолева, Камелия Спасова и художникът Кирил Златков ще изберат 9 автори и 6 визуални произведения, които ще бъдат представени утре в сценичното пространство ДНК.

Резултатите от конкурса ще дадат и своеобразното начало на Литературния фестивал. Основаната програма на форума е между 8 и 13 декември, когато ще гостуват над 50 писатели и поети от Испания, Португалия и България. Това ще се случва в Мраморно фоайе на НДК, както и ДНК и клуб "Перото". Фестът се организира от Асоциация "Българска книга", НДК и институтите "Сервантес" и "Камойнш" - София с финансовата подкрепа на Столична община.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай