Градът на липите се включва в европейската нощ на литературата

Градът на липите се включва в европейската нощ на литературата  | StandartNews.com

Още 11 български града ще станат част от проекта, иницииран от културните институти и посолствата на страните-членки на ЕС у нас

За първи път Градът на липите ще се включи в европейската Нощ на литературата, съобщиха инициаторите от Старозагорската община. На 13-ти май от 18 до 22 часа едновременно в десетки европейски градове ще се четат откъси от творби на съвременни европейски автори, издадени след 2000 година. През тази година 11 български града ще станат част от проекта, иницииран от културните институти и посолства на страните членки на Европейския съюз, обединени в организацията EUNIC – България.

В централната част на областния град ще бъдат организирани 7 читателски гнезда, в които актьори или други публични личности ще четат откъси от произведения на европейски и български автори. Слушателите ще получават печат в специално подготвена за целта брошура-пътеводител и ще се отправят към следващото читателско гнездо. Събралите поне 6 печата участват в томболата с награди, която ще се проведе в края на четенето същата вечер в регионалната библиотека „Захарий Княжески".

„Нощ на литературата" е международно събитие, чиято идея е да доближи широката публика до съвременната европейска литература посредством серия от публични четения в интересни градски пространства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай