Драматична любов на гръцки остров

Драматична любов на гръцки остров | StandartNews.com

Героинята на "Мед, море и Афродита" ("Слънце") е съвременна млада жена, която работи в областта на високите технологии, но притежава неспокоен и авантюристичен дух. Тя обожава да пътува, да се запознава с другите страни по света и техните култури, да се среща и сприятелява с различни хора. Преживяла любовно разочарование, решава да си направи няколко "подаръци за самата мен", както сама ги определя, за да се стабилизира емоционално. Но според правилото "ти предполагаш, но Господ разполага" животът й поднася неочакван подарък в лицето на Мат - млад англичанин, възпитан, внимателен, грижлив и необичайно щедър. Връзката им се развива спокойно и сравнително щастливо, докато не идва драматичният обрат...

Коелю пак на ниво

Приятелите на Линда смятат, че е жена с късмет. Съпругът й финансист продължава да е влюбен в нея след десетгодишен брак. Линда има две прекрасни деца, работи в голям вестник в Женева, прекарва отпуските си на екзотични места и в очите на другите няма никакви проблеми. Но едно интервю с известен писател променя всичко. "Нямам ни най-малък интерес да бъда щастлив - предизвикателно заявява той. - Предпочитам да живея със страст, което е опасно, защото никога не знаеш какво ще се случи в следващия момент."

Тези думи карат Линда да се вгледа в живота си и да си даде сметка, че му липсва страстта, за която говори писателят. Но една случайна среща с бивш приятел запалва искра, която се разгаря и заплашва нейния подреден свят.

Двойна игра с мръсни правила

"Мръсни правила" ("Ера") е заплетен и динамичен шпионски трилър, в който няма "добри" и "лоши" и всеки владее до съвършенство двойната игра.

Едно от главните действащи лица в романа е Шарлот Олтън, която се представя за елегантна дама от хайлайфа, но зад вратите на лъскавия си апартамент се превръща в Карла. Срещу внушително заплащане Карла прикрива престъпни следи и подменя лични данни. Тя е перфекционист, малцина знаят истинската й самоличност. В миналото допуска грешката да се разкрие пред Саймън Йохансен, бивш снайперист, превърнал се в наемен убиец от разузнаването. След дълго отсъствие той нахълтва в живота й и я принуждава да му помогне в самоубийствена мисия.

Истинските истории са за предпочитане

Винаги ме е привличала една дребна отметка на кориците на книгите: "По действителен случай".
При съставянето на този сборник се ръководех от същия принцип. Защото истинските истории почти винаги докосват душата: преживяваме ги, замисляме се над тях и те понякога преобръщат живота, споделя авторът Ралчевски.
Живеем в най-динамичното време от досегашната човешка история и затова днес, повече отвсякога, възникват много сериозни въпроси, на които няма еднозначен отговор. В сборника са поставени доста подобни въпроси. Те ни насочват към най-големия проблем на днешния човек, а той сякаш е, че се страхуваме да спрем. Страхуваме се да се огледаме, да се замислим, казва още авторът. "Обезоръжаващо честно четиво е "Емигрант", пък е написал колегата му Калин Терзийски.

Полетата на любовта са неизбродими

"Тук съм преди теб" ("Колибри") е роман за болезненото пътуване към съкровеното аз и към интимния свят на партньора, а всъщност към неизбродимите пространства на любовта. Когато не знаеш коя си и се луташ
между чаровна лудетина, опитна
изкусителка, боец и принцеса,
застинала в очакване на "голямата
страст", а коварен вътрешен враг
непрестанно озаптява емоциите ти,
когато в съзнанието ти живеят парливи
спомени за една истерична майка и за
баща със скитнишки дух, когато в
кръвта ти бушува ропотът на поколения
жени, скланяли покорно глава, ти носиш
непосилно емоционално бреме...

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай