Деца четат за гении

Деца четат за гении  | StandartNews.com

Поредицата "Кой е" за знаменити личности - учени и писатели, мореплаватели и космонавти, художници и музиканти, президенти и монарси - е новият проект на издателство "Книгопис". Любопитни житейски подробности са представени паралелно с най-прочутите дела, с които великите са останали в историята. Книгите са предназначени най-вече за деца, но са полезно четиво за всички възрасти. Написани са с жив език, като съчетават познанието със забавата. Необичайно големият брой илюстрации прави поредицата наистина уникална - по сто на книга.

Създадена от американски автори и художници, "Кой е" включва вече над петдесет заглавия и неведнъж е попадала по върховете на детската класация в "Ню Йорк Таймс".

"Книгопис" стартира с Леонардо Да Винчи и Исак Нютон, в подготовка е и книгата за Христофор Колумб. Животът на Да Винчи е пъстър пъзел от постижения и провали. Томчето представя ренесансовия гений от детството му в родното италианско градче до последния му час в имение на френския крал. Колкото и много да се знае за Леонардо, книгата изненадва с любопитни случки и факти. Защо родителите му го изоставят? Колко хиляди рисунки съдържат тетрадките му? Опитал ли е да лети с направени от него крила? Правил ли е дисекции на трупове, за да опознава човешкото тяло? Нютон пък е представен не само като феноменален професор в Кеймбридж, но и като потаен алхимик, управител на Монетния двор в Лондон и депутат в Британския парламент. Нютон постигнал огромна известност и признание в научните среди, но в личния си живот останал самотник, известен със сприхав нрав и нежелание да споделя прозренията си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай