"Чети с мен" в цяла България

"Чети с мен" в цяла България | StandartNews.com

София. Националната кампания "Чети с мен" под патронажа на президента Росен Плевнелиев, Министерство на културата и различни организации, свързани с четенето и грамотността, ще направи опит за национален рекорд по масово четене в неделя.

В София събитието ще се проведе от 10 ч. в Борисовата градина - в пространството между езерото с лилиите и детската площадка. На него ще се включи и премиерът проф. Георги Близнашки заедно с министри от служебното правителство, популярни актьори, музиканти, журналисти и общественици.

Между 10 и 16 ч. на детската площадка ще има специален детски кът "Бисерче вълшебно" - наречен на наградата за модерна българска детска литература. Там малки и големи ще могат да се срещнат с любими детски писатели - дядо Пънч, Юлка, Любомир Николов, Петя Кокудева и други, за да научат от тях как се измислят приказните истории.

Събитието предвижда поредица от четения за всички възрасти и ще продължи до 16 часа, като всеки желаещ ще може да прекара последния неделен ден от септември с книга в ръка на открито заедно с други любители на четенето.

"Чети с мен" няма да се ограничи само в столицата. Различни организации, библиотеки, читалища, книжарници и други групи в цялата страна организират множество инициативи по повода.

Подробности за събитията в цялата страна може да откриете на страницата на събитието във "Фейсбук".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай